Weivlees, ons vlees
Lekker rund- en kalfsvlees, fijn van draad, botermals en vol van smaak. Dat is weivlees. Waarom ons vlees zo bijzonder smaakt? Omdat deze vrouwelijke Belgische blauwe runderen buiten grazen in de wei en milieuvriendelijk voer op natuurlijke basis krijgen. Door de jaren lange ervaring en de continu hoge vleeskwaliteit is WEIVLEES een begrip geworden.
De belgisch witblauw runderen vindt zijn oorsprong in België, in het begin van de 19e eeuw. Kruising van dit rundvleesras met lokale runderen resulteerde in het huidige ras. Met positieve eigenschappen als meer bevleesdheid en een fijnere structuur van het vlees.
Mals rundvlees van de hoogste kwaliteit met de lekkerste smaak. Dat is waar het ons om gaat. Wij werken met passie voor goed vee en vlees.
- Uitzonderlijke smaak door het grasgevoerd en het intramusculair vet
- Botermals
- Mooi rood van kleur
De koeien hebben een goed leven. Ze hebben gemiddeld 5 jaar in weilanden gelopen, in de prachtige omgeving van Cromvoirt of in de Ardennen. Na het verblijf op ons bedrijf, vind de slacht en de verwerking geheel in Nederland plaats. Het mooi gerijpte vlees is mager, mals, heerlijk van smaak, door het grasgevoerd en mooi rood van kleur.